Behandelingen

Intake gesprek

shutterstock_219504118
Voor de eerste behandeling bij Yuan Qi accupunctuur is het belangrijk dat de acupuncturist de juiste informatie krijgt van de patiënt. Dat gaat door middel van een intake gesprek. In het intake gesprek stelt de acupuncturist vragen over de geschiedenis van de klacht, leefgewoontes en meer. Na het intake gesprek krijgt de patient zijn eerste behandeling. De afspraak zal de eerste keer, omdat er ook een intake gesprek plaatsvind, variëren tussen de 90 minuten en 120 minuten.

Vervolg behandelingen

De vervolg behandelingen duren ongeveer 75 minuten.

Behandelingen

De behandelingen kan bestaan uit:

  • Traditionele accupunctuur
  • Laser accupunctuur
  • Tuina (Chinese manuele therapie)
  • Traditionele cupping
  • Laser cupping
  • Moxa
  • Voedingsadvies
  • Body Detox, Nieuw!

Traditioneleacupunctuur

Traditionele acupunctuur is de originele acupunctuur behandeling met dunne naalden. De acupuncturist plaatst dunne acupunctuurnaalden op de benodigde en belangrijke punten in het lichaam.

Laser-acupunctuur

Laser-acupunctuur is één van de nieuwste ontwikkelingen in de acupunctuur wereld. Bij deze behandeling wordt er in plaats van dunne naalden laserlicht gebruikt.

Een laser-acupunctuur is een lichtbron die een smalle bundel licht van een bepaalde golflengte voortbrengt. Bij laser-acupunctuur wordt er Low Level Lasers (lasers met lage, ongevaarlijke energie) gebruikt die het laserlicht diep in het acupunctuurpunt laat doordringen.

Tui Na

Tui Na is een behandeltechniek die tot de traditionele chinese geneeskunde behoort. Het is een vorm van Chinese massage. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp.

Er zijn verschillende vormen van Tui Na. Bij deze behandeling wordt er gemasseerd op de benodigde en belangerijke acupunctuurpunten met vingers. Andere vormen van Tui Na maken gebruik van het manipuleren van de ledematen. Ook kan de therapeut de gewrichten manipuleren door de ledematen te bewegen.

Traditionele cupping

Traditionele cupping is een alternatieve geneeswijze. In traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas, op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Nadat de kopjes op het lichaam wordt geplaatst zullen deze zich aan het huid vastzuigen. Hierdoor worden de slechte lichaamsstoffen uit het lichaam gezogen.

Deze therapie wordt gebruikt om stagnatie te verlichten. Na een behandeling zijn grote ronde paarse plekken zichtbaar op de plekken waar de kopjes hebben gestaan.

Laser-cupping

Laser- cupping is een modern ontwikkeling van cupping met in gebouwde laser-acupunctuur.

Moxa

Moxa, ook wel Moxibustie genoemd is een begrip uit de acupunctuur. Moxa is een behandeling waarbij er een Moxa cigaar wordt gebruikt. Een Moxa cigaar is een cigaar bestaande uit planten. Deze planten zijn eerst gedroogd en fijngestampt. Vervolgens zijn deze planten opgerold in een cigaar vorm waardoor ze klaar zijn voor een Moxa behandeling.

De Moxa cigaar wordt gebruikt om de huid en acupunctuurpunten te verwarmen met als doel de circulatie van het bloed en de qi (levensenergie) te stimuleren.

Body Detox

Veel mensen hebben het niet door maar, gezondsheidsklachten kunnen voortkomen door het verzuren van het lichaam. Het lichaam kan verzuren door teveel stress of vermoeidheid maar ook door dagelijkse voedsel dat iedereen eet of drinkt zoals dierlijke producten of zuivel. Het lichaam doet dit automatisch om het bloed op een constante zuurgraad niveau te houden.

Door middel van een professionele detox voetbad kunt u uw lichaam laten ontzuren bij Yuan Qi Accupunctuur om toekomstige of huidige gezondsheidsklachten te voorkomen. Een behandeling duurt tussen de 75 en 90 minuten.